Måndag & man kan säga att livet inte leker!..

I helgen vart det halloween fest i D.C. Det var jätttekul för alla var utklädda såg inte någon som inte var det och alla hade så rolig fantasi. Det som sög var att stället var litet med alldeles förmycket folk och världens sämsta DJ. Och nu ligger jag och är dunder förskyld. Kände mig redan krasslig på lördagen men tog en Ipren och stack till Alexandria och sen till festen och sen sov jag över hos Emma i Alexandria. när jag kom hem på söndagen gick jag bara och la mig helt död på sängen. Sen i morse var min plan att skjutsa barnen till skolan och sen fara hem och sova några timmar till och bli frisk.. Men nädå det får jag inte, för Joels skola har haft inbrott i helgen så det är stängd idag.. Så typiskt när man knappt kan hålla ögonen öppna haha!! Ska återgå till att bygga med lego nu..

Hoppas ni mår bra där hemma :)


KONSERTER

När jag kom hit till usa så har jag hoppats på att jag kan se massvis med band som jag velat se hemma och det börjar väldigt bra för den 12 nov spelar "Daughtry" precis bredvid mig, på söndagen spelar "3 doors down" i D.C (ser hällre Dauhtry), sen den 15 nov spelar "All time low" dock i södra VA så tar nästan 4 timmar att köra dit, så det måste jag tyvärr glömma... sen den 17 nov har "Russell Brand" en show precis vid mig. Blir dyrt om man ska gå på alla men vill gå på Dauhtry och Russell Brand. Får se om jag hittar någon att gå med på Russell. Skulle varit så himla amazing, Så nu är jag ute och tittar på olika hemsidor överallt men det är så fruktansvärt hög service fee. allt från $10-20. i sverige är det 20-30 kr. Lite skillnad. Men kommer väl med uppdateringar om jag hittar några biljetter, ska fortsätta leta nu :D

...

Halloween is coming up soon

Ida har jag varit och sökt runt hela fairfax efter en kostym att ha på halloween. Har haft tuden olika saker att välja mellan men till slut valde jag att bli en boxare. Var inne på en affär som heter Party City. Spana in deras hemsida här. Det fanns en hel del att välja mellan, inte allt för dyrt ochinte bara halloween. När man va där inne fick man självklart beslutsångest. Finns typ 100 kostymer om inte mer att välja mellan men olika varianter och priser. Men jag ska vara boxare och hittade en billigare på en annan affär men när jag kom hem så såg jag att den var lite trasig i en sömm så måste åka tillbaka och byta imorgon, tråkigt nog. Visar kostymen på halloween.

Har ni hittat er kostym än?


Washington D.C






Abraham Lincoln satt där inne men min kamera dog innan jag hann upp, så ska få bilderna som Emma tog med sin kamera.



Igår kväll skulle jag egentligen fara och se några band som spelade eller något med två tjejer. Men fick ett sms att hon var för trött och bara ville ta det lugnt på kvällen så jag skrev till min fin svenska vän Emma och hon skrev följ med oss till D.C. Så jag tog bilen och körde till Rose Hill (ligger precis bredvid Springfiled) mötte upp Emma, två svenskar killar och en tjej från Estland. De andra har varit här två-tre månder så dem var våra tourguides och visade oss runt till fick se World war 2 memorial, Abraham Lincoln, Martin Luther King och Thomas Jeffreson. Det var så himla vackert att se allt detta på kvällen med alla lampor (tråkigt att kameran dog dock, men Emma har som sagt lite bilder som jag ska få sen och kan visa) Sen var det också tråkigt att den stora dammen mellan tornet och Abraham Lincoln var under ombyggnad så får hoppas att den är klar innom ett år så att man får se den med.

Känner mig redan hemma här med de stora vägarna och hänga i D.C!

Au pair möte

Nu ska när som helst sticka iväg till en park där jag ska få träffa alla andra au pairer som bor i VA och deras familjer. Ska bli jättekul. Kommer även få träffa Emma och se vilka hon tillbringar sitt år med.  Sen ikväll så ska jag och två tjejer som jag träffat och pratat med tidigare dra iväg till något ställe där några band ska spela. Vet inte så mycket mer om det men är ändå taggad!

Har på mig ett nytt linne från Forever 21 som jag köpte igår.



Sitter på starbucks och träffar Emma!

 

 


Äntligen fredag!

Håller på att göra barnen i ordning för skolan. De har en sån tur att de inte börjar för än kl 9. Men direkt efter jag har lämnat av dem ska jag köra iväg till Springfield för att shoppa och träffa sköna Emma från Skåne. Ska bli jättekul. :)


Tvätt dags

Sens jag landade i staterna för 17 dagar sen har jag inte tvättat. Så idag var det verkligen dags. SÅ har slängt in en svart maskin här hemma. Men är skitnervös på hur det kommer se ut efter att det har torkat. På maskinen står det inte vilken temperatur som man ska utan istället väljer man om man vill att det ska vara "cold, varm/cold, varm, Hot/cold, delicat/cold". Pappan så att "Hot/cold" är troligtvis 60 grader så får väl testa underkläderna där.

Som tur är så ska jag till Springfield mall imorgon (kanske det kommer springa runt gula människor där?) med Emma (som jag träffa i NJ), så då kan jag shoppa nya kläder i fall allt skulle gå skit nu + att jag får min andra paycheck på fredag. Har bestämmt mig för att försöka lägga undan 100 dollar varje vecka, så att jag har om jag vill resa runt här och lite när jag kommer hem igen. Så det är bara att hålla tummarna på att jag lyckas. :D

Har man bestämt sig så har man!

Hela dagen har jag tänkt att jag ska gå ut på en lång promenad (trotts att det inte är byggt för att gå) efter middagen. Nu är det kolsvart ute och regnar, men det ska inte stoppa mig.

Har på mig min nya NYC t-shirt som jag köpte på Time Square.

 


Captain America

Igår var det jättetrevligt att träffa någon som också är Au Pair här. Prata lite om vad man kan göra här och hur livet står till. Det blev bara en snabbis för att jag började jobba kl 2, så vi ska ses mer en annan gång.  Sen på kvällen for jag iväg och såg på bio med en annan Au pair som jag pratat lite med. Vi såg på "Captain America". Faktiskt väldigt underhållande och det kostade bara $2. Fatta 2 dollar det är inte sjukt. Det har något specialsak på tisdagar. Alla andra dagar är det $4. (Fortfarande fruktansvärt billigt) Det är så kul att man inte har bestämda platser häller utan man går in och sätter sig där man vill. och gången till platserna är i mitten. Så det är ingen som får mittenplatsen här. Haha. Men denna biograf visar inte de stora filmerna som just haft premiär. De visar filmer som gick för ett litet tag sen och sen byter de filmer varje vecka. Så stor risk att jag kommer förvandlas till en stor bionörd.

Starbucks

Nu ska jag svepa på mig skorna och sticka iväg och möta en annan Au pair som bor här i Fairfax som jag. Än så länge har jag inte träffast någon som är i min ålder så jag hoppa att det det går bra. Sen ska det bli gott med fika på välkända Starbucks!

Så här soligt var det i söndags och igår. Ser ut att bli lika varmt och skönt ute idag. Jag och en grannpojke ute på verandan.

Årets framträdande

Kom ju på att jag glömt visa en film som jag spela in när jag var på akademin i New Jersey. Dessa grabbar var lyssnade inte tillräckligt bra och hann inte sätta sig innan "tiden" rann ut och fick istället visa sina tallanger för oss.


Lördag

I lördags lämnade vi barnen hos mamman och sen for jag och min hostdad i väg till affären för att shoppa lite saker. Sen på kvällen for vi och åt middag hos Johnny med alla.

Vacker peruk som Kara fick.

Joel får äntligen leka med sen efterlängtade legogubbe (har nämligen inge av dem hemma hos pappan.


Smarrigt! Köpte inget bara stirra. Men sjukt äckligt att de levde så där i en mataffär.

Tände en liten brasa utanför Johnnys.

Tittade på de få stjärnorna som syndes genom molnen.

Food time

Höll seriöst på att dö när jag sätter mig för att äta frukost och barnen sitter och tittar på dem här två klippen hoppar runt och dansar. Så nu resten av denna söndag har jag gått runt och nynnat på låtarna.
Dom börjar ju nästan bli bra, naaaaaaaaat!






NEW HIT SONG

Seb i San Diego tipsade mig om denna låt. Gillade den skarp redan från första lyssningen.
Har redan hört den på radio flera gånger. Så jag måste ju även få dela med den till er!



Ut å löp!

Tänkte att jag skulle springa lite så här mitt på dagen då man är ledig. Hoppas jag inte springer vilse! Hehe


 


Min första riktiga arbetsdag

Idag är första dagen som är en normal arbetsdag (i alla fall nästan). Har ledig tid mitt på dagen då jag kan göra vad jag vill och har huset för mig själv. Det är riktigt skönt. Då får man tid att snacka med de där hemma och bara unna sig lite eget utan att känna sig i vägen eller lat. Hade egentligen tänkt fara ut och springa men vet inte riktigt om tiden räcker till måste hämta yngsta kl 14.00 + kanske springer vilse igen. så vill inte ta den risken. kanske kan gör det imorgon istället. Nu måste jag hitta något mumsigt att äta till lunch. Lite less på mackor. hehe.

Johnnys place!

Sitter nu hos Johnnys och tittar på medan de mekar med motorcyklar och pratar om "Sturgis" som infaller i augusti.
image description
och vi ska äta det här!

Vad betyder skylten?

Nu när jag har börjat köra bil osv runt här så har jag lagt märke till alla sjukt konstiga skyltar så tänkte att ni kan få gissa vad dem betyder och kolla om ni är smartare än vad jag var när jag såg dem för första gången.


27 vs 9

Tittar på en väderapp i mobilen och ser att vi kommer få 27 grader här idag och sen tittar man på Umeå och det står 9. Det är rena rama sommaren här, man vill nästan bara hoppa i bikninin och pressa men känns inte riktigt bekvämt än. Men korta sommarshorts skulle jag vilja ha på mig men jag har inte tagit med någon rakhyvel hit och har inte hunnit köpa någon häller än. Så kan ju säga att det är rena rama skogen så det måste fixas först innan det blir korta shorts för mig. hehe.

Hur trivs ni där hemma, varmt?

Colombus day

Idag fick jag vara -med barnen själv för första gången. Det gick fakriskt väldigt bra. Vissa stunder var de att dö vör, sååå fina! Vi for till en lekpark och hade picknick medan vi lekte.

Det känns så underbart när man tittar på klockan och ser att hemma i Sverige ska folket hemma snart kliva upp för att fara till jobb och skola. Men jag har så himla tur att jag kan sova ut imorgon med för det är nämligen "Colobus day". Vilket innerbär röd dag, Just för att det var nu Columbus upptäckte Amerikat. Tänk om Sverige också kunde ha en såndan dag i almanackan. Inte för att jag vet vem som upptäckte Sverige, hehe.

Så god natt eller kanske ska man säga god morgon :P haha!

Fördommar

Igår gick jag ut på en liten promenad runt om i området. Kan säga att vägarna här omkring är väldigt knäppa och på många ställen har de inte äns trottoarer. Den tar bara tvärslut, but any how...Jag gick runt och runt lite till jag tillslut kommer till en väntplats där det är en grusväg som fortsätter in. Och precis nu börjar det bli mörkt ute. Jag tänkte kolla vad som fanns på andra sida och typ titta på husen men när jag går på vägen ser jag en skyllt "Private Property".

Min första tanke är att alla i usa har pistoler hemma.
Sen att man har rätt att skjuta någon om det är på en ägodom.
Sen får jag upp den galna bilden att det sitter en man på verandan med laddad bössa och redo att skjuta de som går på hans mark.

Jag fick nästan panik och vände på klacken och försökte hitta vägen hem men vid det här laget är det nästan kolsvsrt ute och jag ska föröka ta en "genväg" gick nästan vilse men tillslut hittade jag gatan igen. Mycket förvirrande område. När jag kom tillbaka skrattade alla åt min fantasier och fördommar som jag har om USA.



Första & andra dagen, check!

Hjälp vad dagarna går så sakta. Känns resan som att jag har varit i usa i flera veckor. Fast det egentligen inte äns gått en vecka. Galet är vad det är. Jag börjar faktiskt trivas väldigt bra. Igår (fredag) fick jag se vart barnens skolar var och lite annat. Sen på kvällen for vi och kraschade några av pappans vänners middag. Och det slutatde med att näste hela deras gäng stog i garaget och snacka och hade en trevlig kväll. De är alla med i ett motorcykelgäng så kanske borde ta motorcykelkortet här eller vad säger ni? ;P .

Sen idag for vi ut och spanade in lite lekparker runt omkring som jag kan ta barnen till och nu på kvällen kom några över och vi åt en god middag. Liten annan struktur än vi har i Sverige. För det första började vi äta kl 21. Vi hade väl ätit klart 23.30 kanske eller efterrätten åt vi närmar 01 på natten. Jag är liksom van att äta kl 6. Ska försöka få dem att äta tidigare med mig. hehe. Men än så länge trivs jag jättebra. Alla är supersnälla, vänliga och sociala. Och själklart tror jag att jag kommer fortsätta att trivas här.




Virginia, I have landed!

Nu är det värsta över. Har äntligen fått träffa familjen som jag ska bo med framöver ansikte mot ansikte. Var supernervös men hoppas inte det syndes allt för tydligt, hehe. Men alla var jättefina och snälla. Har redan börjat kunna prata med barnen så det känns jättekul. Ser fram emot imorgon då jag ska få se vart de ska gå i skola och allt sånt.


Här ligger jag i mitt nya rum. Jag gillar det. Väldig amerikanskt, mycket plats för kläder och en stor säng. Kanske kommer kunna hålla detta rum rent?? man kan ju alltid hoppas!

Nu håller jag på att tuppa av framför datorn så dags att sova, en stor dag imorgon med mycket nytt att se fram emot. Jag hoppas allt är lika bra med er!

Bye New Jersey & Hi Virginia

Nu sitter jag på hotellet och har nyss ätit lunch. när som helst kommer ska jag hämta packningen och åka iväg till newark och flyga till familjen som jag kommer bo hos i ett år. Är GAAAAAAAAAALET nervöööööööös!


Här är de sköna svenskarna jag varit med under dagarna här. Kommer sakna Stina till höger för hon ska bo i new york men Emma till vänster ska bo i Virginia som jag :)

STARSTRUCK

När jag varit här i New Jersey och haft lite kurser osv så var vi indelade i lag. Mitt lag var blått. Man fick poäng när man ställde bra frågor eller svarade på saker. Sen idag fick vi en vinnare. Och för första gången i världshistorien vann blått. Mitt lag vann hela den tävlingen. Och priset var en trip in till manhattan NYC och gå runt shoppa uppleva lite New york på fot. Vi gick till Time Square och jag träffade ju den snyggaste mannen EVER!




Gav han lite dricks och hittade 20 svenska riksdaler i plånboken så gav dem till honom och sedan för att han skulle komma ihåg mig signera jag den med SWEDEN och mitt namn! Sa åt han att rama in den så hoppas att han gör det nu.

Sightseeing in New York

var och åkte runt hela manhattan å så. For förbi där kändisar bodde och massa. Men nu ska det sovas så har ingen ork och skriva mer men här kommer några bilder alla fall!






Första natten av många


Ska lägga mig och läsa lite innan jag slocknar efter mitt måndag hela veckan äntligen nått sitt slut. 4 timmar på 48 timmar he är bra jobbat sara!

Första natten i staerna. Hoppas på att få sova som en stock!
(väckning 06.00am dock :( )

Landat i NY

Har fortfarande inte fattat att jag ligger här på hotellet kl 4.21 svensk tid (10.21pm US time). Är inte trött än rikigt fast jag känner verkligen att jag egentligen borde vara det. Tänkte jag skulle berätta om hur min resa gick.

1. jag började med att åka buss till arlanda som gick helt okej till en början. Sen börjar det komma jättemycket folk så jag inte längre får två säten. Det gör det lite svårare att sova men jag lyckas ändå bra. Förutom att jag får en 3åring bakom mig som sitter och sparkar mig i ryggen hela vägen. Trotts att jag säger åt pojken och mamma och ger dem arga blickar under resan så forsatte han. Vakande stup i kvarten av det tråkigt nog.

2. Arlanda. När jag väl kommer fram till arlanda märker jag att buss har kört in hela 40 minuter. Så 40 min tidig satte jag och vänta på tjejen som jag skulle åka med på samma plan och hon kommer inte för än 6. så en timme väntan då. Sen gick allt bra med incheckningen. Mitt bagage vägde 400g fömycket men fick åka med ändå.

3. Flyget. När jag klev på flyget så blev jag nästan rädd. Hade trott att det skulle vara minst sju sittplatser i bredd och två gånger. Men det är flyget var lika litet som det som brukar åka mellan Umeå och Stockholm om inte mindre. Så jag tänkte för mig själv hur detta skulle klara vindarana över atlanten. Men dirket vi lyfte glömde jag liksom bort det. Alla hade ju sin egen filmskärm som man kunde spela spel se serier, film och massoe. han se hela 3 st riktigt bra filmer som jag länge velat se. så innan man visste ordet av det såg man empire state building och New york

4. NewArk. När vi väl landat gått igenom kontoll och allt är han som ska hämta upp oss sen och när vi frågar runt för att leta reda på den 3 svensken så är det som att americanarna inte fattade ett ord engelska. Vi prata tydligt och frågade men ingen verkade fatta. som om vi hade pratat swenska eller japanska. Suck men efter många irrningar hittar vi tillslut trensfern till hotellet där jag är nu.

Så allt har bara gått fint. Är dock ruggit kallt här eller det känns som det. När solen förvinner tar den värmen med sig. Ska bli kul att få åka runt med tourbus imorgon och se hela NewYork och gå på Timesquare och allt annat turistsaker som man kan tänkas göra.

Ha det bra, för det ska ja :)

. . .

Tack så jättemycket för alla som kom i söndags och sa hejdå till mig. betyder mycket att ni hade tid att kommarförbi. Även alla sms av er som inte hade möjlighet. Kommer saknar er alla men finns ju internet och ett år går nog med raketfart! Ses snart igen är väl det man kanske borde säga istället.

Men i alla fall TACK SÅ HÄMSKT MYCKET! Hade en superfin söndag!

LAST NIGHT

Nu ligger jag i min säng och skriver. Det är sista natten jag ska tillbringa i denna sköna säng. Kan inte riktigt fatta det än. Hoppas att jag kommer sova som en gud. För nästa natt blir som sagt på en buss. inte fullt lika skönt.
Idag har jag haft en underbart fin dag med bara min familj, varit med brorsonen och själklart hans föräldrar (min bror), mamma och pappa. Spelat spel gått promenad och bara umgåtts. Vart hen helt perfekt dag. Sen imorgon hoppas jag att så många som möjligt kommer förbi och säger hejdå till mig!

Men nu ska jag få min skönhetsömn. Ha en bra natt alla.

RSS 2.0